από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Κοτόσουπα με ξινόχοντρο και δίκταμο

Ο ξινόχοντρος είναι κρητικός τραχανάς και φτιάχνεται με χοντροαλεσμένο σιτάρι
Κοτόσουπα με ξινόχοντρο και δίκταμο
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζω 1 κοτόπουλο 1,5-2 κιλά να πάρει μια βράση, μαζί με  3 κρεμμύδια, 4-5 καρότα, όλα χοντροκομμένα, και 1 κούπα λεμονιού. Προσθέτω 1 χούφτα δίκταμο, τυλιγμένο σε τουλπάνι, που θα αφαιρέσω όταν βγάλει τα αρώματά του. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί, για περίπου 40 λεπτά.

Στα μέσα του βρασμού  ρίχνω2 χούφτες ξινόχοντρο, ανακατεύοντας συχνά. Βγάζω το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνω και κόβω σε μερίδες. Αφήνω τον ξινόχοντρο να μαγειρευτεί όσο χρειάζεται και αλατίζω στο τέλος τη σούπα. Αφαιρώ το λεμόνι.

Κόβω 8 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού σε κυβάκια και τα τηγανίζω με  1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες. Συνοδεύω με τα κρουτόν τη σούπα και τελειώνω ρίχνοντας από  1 σταγόνα ελαιόλαδο ωμό σε κάθε πιάτο (υλικά για 4-6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόσουπα με παντζάρι, σελινόριζα και γογγύλι 
Κοτόσουπα αβγολέμονο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.