Υλικά (για ½ κιλό σοκολατάκια)

500 γρ. σοκολάτα της επιλογής μας, στρωμένη

20 γρ. λικέρ Tentura Πατρών

50-60 γρ. φουντούκια ψημένα

50-60 γρ. κεράσια γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ με τη στρωμένη σοκολάτα προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα. Η σοκολάτα αμέσως σφίγγει λόγω της παρουσίας του νερού στο λικέρ. Πρέπει να γίνει κρεμώδης, σε βαθμό που να αρχίσει να «στέκεται». Αν είναι ρευστή, προσθέτουμε ελάχιστο λικέρ ακόμη και ανακατεύουμε. Γρήγορα τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδές κορνεδάκι (Νο 13-15) και κάνουμε μικρές στρογγυλές ροζέτες, σε μέγεθος μπουκιάς.

Σε κάθε ροζέτα πιέζουμε στο κέντρο ένα φουντούκι μέχρι κάτω και από πάνω τοποθετούμε ένα κερασάκι, ώστε να το καλύψει. Βάζουμε στο ψυγείο σε πιατέλα με λαδόκολλα για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν εκτός ψυγείου και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.