Υλικά (για 4 άτομα)

30 γρ. σύκα, αποξηραμένα
75 ml ξίδι μπαλσάμικο (σκούρο)
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
400 γρ. φύλλα ρόκας
30 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
50 γρ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη
200 γρ. ανθότυρο, σε κυβάκια του 1 εκ.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο multi τα σύκα μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να δημιουργηθεί μια δεμένη βινεγκρέτ.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, τα κράνμπερις, την καρυδόψυχα και το ανθότυρο. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.