Υλικά (για 2 άτομα)

1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο

2 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι

1 αβοκάντο μικρό, καθαρισμένο

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

2 αβγά βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε τηγάνι γκριλιέρα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί ένας πουρές. Απλώνουμε τον πουρέ στις φέτες του ψωμιού. Επικαλύπτουμε με τα βρασμένα αβγά και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα. Σερβίρουμε αμέσως.