ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

600 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια

2 καρότα, σε κυβάκια

2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί

100 γρ. πλιγούρι

1 φλ. ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ξύλο κοπής, με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις μπριζόλες σε πολύ μικρές μπουκιές. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το πλιγούρι και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά προτού σερβίρουμε.