Υλικά (για περίπου 20 κομμάτια)

500 γρ. σοκολάτα της επιλογής μας, στρωμένη

80 γρ. αμύγδαλα ψημένα, ολόκληρα, ανάλατα

80 γρ. φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα, χωρίς το κέλυφος, ανάλατα

50 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα

50 γρ. ζελεδάκια φρούτων σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα ρίχνουμε μια κουταλιά από τη στρωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού, ώστε να φτιάξουμε ένα δισκάκι σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας δισκάκια μέχρι να τελειώσει η σοκολάτα. Σε κάθε δισκάκι τοποθετούμε γρήγορα, προτού στερεοποιηθεί η σοκολάτα, από 1 αμύγδαλο, 1 φιστίκι, 1 κράνμπερι και 1 κομματάκι ζελεδάκι, ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή πολύχρωμη παλέτα σοκολάτας. Είναι καλύτερο να τα φτιάξουμε με παρέα, ώστε το ένα άτομο να φτιάχνει τα δισκάκια και το άλλο άτομο να τα γαρνίρει προτού προλάβουν να παγώσουν.

2 Αν φτιάξουμε τα δισκάκια αυτά μεγαλύτερα (με 2 κουταλιές σοκολάτας) και περισσότερους ξηρούς καρπούς, μπορούμε να βάλουμε 1 ξυλάκι προτού παγώσει η σοκολάτα και να φτιάξουμε έτσι και γλειφιτζούρια σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν εκτός ψυγείου και τα ξεκολλάμε απαλά από τη λαδόκολλα.