από metereologos.gr
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018
 
 

Μους μοκατσίνο

Ωρα για καφέ
Μους μοκατσίνο
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 φλ.)

150 ml γάλα

2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

350 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί και λίγη επιπλέον, για τη γαρνιτούρα

50 γρ. κακάο, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τον καφέ και περιχύνουμε τη σοκολάτα που έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε στο μείγμα τη σαντιγί αναδεύοντας απαλά με ένα σύρμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φλιτζάνια του καφέ και γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο κακάο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μους σοκολάτας με μαρέγκες  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.