από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Μπράουνις με εσπρέσο

Η μαύρη ζάχαρη είναι περισσότερο αρωματική λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας μελάσας που περιέχει
Μπράουνις με εσπρέσο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί)

3 μέτρια αβγά

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

120 γρ. μαύρη ζάχαρη

170 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για το σκεύος

80 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για το σκεύος

10 γρ. κακάο, σε σκόνη

5 ml καφέ εσπρέσο

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. φουντούκι, χονδροσπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και τα ενώνουμε με το μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.







Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράουνις 
Δίκτυο μαμάδων: Μπράουνις από φασόλια 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.