Ετοιμάζουμε τη ζύμη για κρέπες με 750 ml γάλα, 250 γρ. αλεύρι, 4 αβγά, 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα, για να σχηματιστεί ένας χυλός, και τον αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να «ξεκουραστεί».

Αραδιάζουμε στο τραπέζι 2 κρεμμύδια, 1 πράσο, 20 μανιτάρια, λίγα σέσκουλα, βασιλικό, λουίζα, δυόσμο, μάραθο και, αν είναι χειμώνας, αρωματικά σαν αυτά που βάζουμε στη χορτόπιτα: καυκαλήθρες, μυρώνια κ.ά. Με τα παιδιά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε έ.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε χονδροκομμένα τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Κόβουμε 3 ντομάτες σε κύβους και τους ρίχνουμε να μαγειρευτούν μαζί.

Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από τον χυλό της κρέπας και τον απλώνουμε σε λεπτή στρώση σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα τόσα από την άλλη (χρησιμοποιούμε είτε σπάτουλα είτε πιάτο για να γυρίσουμε την κρέπα).

Σε κάθε κρέπα βάζουμε από 1 φέτα τυρί της αρεσκείας μας και 2 κ.σ. από τη γέμιση των χορταρικών. Διπλώνουμε κλείνοντας όλες τις άκρες και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Τρίβουμε 3-4 ώριμες ντομάτες και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Περιχύνουμε τις κρέπες με τη σάλτσα και – αν θέλουν τα παιδιά – με 1 ποτήρι γάλα και λίγο τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 170°C, για 20 λεπτά (υλικά για περίπου 20 κομμάτια).