από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Κανελόνια με πουρέ μανιταριών

Αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια θα πρέπει να τα μουλιάσετε προηγουμένως σε χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά
H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Κανελόνια με πουρέ μανιταριών
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο έ.π. ελαιόλαδο σοτάρουμε 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, και 500 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 100 γρ. λιαστή ντομάτα, 200 γρ. ανθότυρο και 50 γρ. πικάντικη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, και 2 πρέζες μοσχοκάρυδο, τριμμένο.

Ζεματίζουμε 1 κιλό κανελόνια (2 συσκευασίες) για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση των λαχανικών.

Τρίβουμε 500 γρ. ώριμες ντομάτες και τις βράζουμε, μαζί με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο q αλατοπίπερο, για 10 λεπτά σε ένα τηγάνι.

Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα ντομάτας, 200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 170°C, για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν (υλικά για 4-6 παιδιά).




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανελόνια με μοσχαράκι χουνκιάρ μπεγεντί 
Κανελόνια με πουρέ μανιταριών και φρέσκια μυζήθρα 
Κανελόνια µε κιµά και σάλτσα ντοµάτας 
Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.