Διαλύω ½ πακέτο νωπή μαγιά μέσα σε ½ ποτήρι νερό, χλιαρό. Ανακατεύω με 125 γρ. αλεύρι, για να φτιάξω ένα μαλακό ζυμάρι.

Το βάζω στον φούρνο, στους 50°C, σε ένα πυρίμαχο μπολ με νερό. Επειτα από 5 λεπτά ανεβαίνει στην επιφάνεια. Αυτό είναι το προζύμι, που το στραγγίζω, το σκουπίζω ελαφρώς και το αφήνω στην άκρη.

Σε μια λεκάνη διαλύω 375 γρ. αλεύρι σε 150 ml νερό και 50 ml γάλα, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. ζάχαρη. Ζυμώνω και προσθέτω το προζύμι. Ζυμώνω για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνω 100 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα και ζυμώνω ακόμη λίγο για να πάνε παντού.

Βάζω το ζυμάρι σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη. Αφήνω να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήνω στον φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, ψεκάζω με νερό για να γυαλίσει. Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω το ψωμί να κρυώσει σε μια σχάρα. Ξεφορμάρω και κόβω σε φέτες (υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ).