από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Ψωμί του τοστ με καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Ψωμί του τοστ με καρύδια
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Διαλύω ½ πακέτο νωπή μαγιά μέσα σε ½ ποτήρι νερό, χλιαρό. Ανακατεύω με 125 γρ. αλεύρι, για να φτιάξω ένα μαλακό ζυμάρι.

Το βάζω στον φούρνο, στους 50°C, σε ένα πυρίμαχο μπολ με νερό. Επειτα από 5 λεπτά ανεβαίνει στην επιφάνεια. Αυτό είναι το προζύμι, που το στραγγίζω, το σκουπίζω ελαφρώς και το αφήνω στην άκρη.

Σε μια λεκάνη διαλύω 375 γρ. αλεύρι σε 150 ml νερό και 50 ml γάλα, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. ζάχαρη. Ζυμώνω και προσθέτω το προζύμι. Ζυμώνω για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνω 100 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα και ζυμώνω ακόμη λίγο για να πάνε παντού. 

Βάζω το ζυμάρι σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη. Αφήνω να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήνω στον φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, ψεκάζω με νερό για να γυαλίσει. Βγάζω από τον φούρνο και αφήνω το ψωμί να κρυώσει σε μια σχάρα. Ξεφορμάρω και κόβω σε φέτες (υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ).




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλσατικό ψωμί με καρύδια και τυρί 
Ψωμί με κανέλα 
Ψωμί στον φούρνο με κασέρι και καρύδια  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.