από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 
ΜΙΛΦΕΪΓ- ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μελόπιτα μιλφέιγ

Η ορίτζιναλ μυκονιάτικη μελόπιτα φτιάχνεται με το φρέσκο τοπικό τυρί, την τυροβολιά. Εδώ, τη θέση του παίρνει μια πλούσια κρέμα μελιού και τα χωριάτικα φύλλα αντικαθίστανται με σφολιάτα
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Μελόπιτα μιλφέιγ
Φωτογραφία:Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια)

1 πακέτο ​φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ.

750 ml πλήρες γάλα

180 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

60 γρ. κορν φλάουρ

50 γρ. θυμαρίσιο μέλι

5 γρ. κανέλα σε σκόνη

10 ml χυμό λεμονιού

300 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

EKTEΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σπάμε με τα χέρια μας και το κρατάμε στην άκρη.

2 Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ. Οταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε ένα μέρος του 
– περίπου ½ ποτήρι – στο μείγμα των αβγών. Ομογενοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

3 Σε χαμηλή φωτιά και χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα βράζουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ, ώστε το μείγμα της κρέμας να είναι ομοιογενές. 

4 Μοιράζουμε στα ποτήρια τη σπασμένη σφολιάτα και στη συνέχεια την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε, σχηματίζοντας όσες στρώσεις επιθυμούμε.

Το μυστικό για τέλεια ψημένο φύλλο σφολιάτας!



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μελόπιτα Μυκόνου 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.