από metereologos.gr
Τρίτη 24 Απριλίου 2018
 
 

Τάρτα με πεπερόνι, κρεμμύδια, φέτα και κεφαλογραβιέρα

Το πεπερόνι, το πιο γνωστό ιταλικό λουκάνικο, είναι καυτερό και χρησιμοποιείται συχνά στην πίτσα. Σε συνδυασμό με την πιπεράτη φέτα, δίνει ένα ιδιαιτέρως πικάντικο αποτέλεσμα
Τάρτα με πεπερόνι, κρεμμύδια, φέτα και κεφαλογραβιέρα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτας

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. πεπερόνι, κομμένο σε ροδέλες

200 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες     

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο  

1 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορους

50 ml μπίρα

150 γρ. σκληρή πιπεράτη φέτα, χονδροσπασμένη

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με μια λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τη σφολιάτα. Διπλώνουμε τις άκρες της γύρω γύρω, ώστε να σχηματιστεί ένα στεφάνι, και με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό, για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα την ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ίσα ίσα να πάρει λίγο χρώμα.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το πεπερόνι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την μπίρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και σωθούν
τα υγρά.

Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα ταψί, ώστε να κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.  Απλώνουμε τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάρτα με τσουκνίδα και μυρώνια 
Τάρτα με κρέμα μανιταριών 
Τάρτα με λιαστή ντομάτα 
Τάρτα με σπανάκι και φέτα 
Τάρτα µε ντοµάτα και µασκαρπόνε 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.