YΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα

ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα

χονδρό αλάτι

8 κολιούς, τα φιλέτα

15 γρ. ζάχαρη

50 ml ξίδι

χυμό από 3 λεμόνια

2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες

500 γρ. αρμυρίκια

4 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο ξύσματα με το αλάτι. Τοποθετούμε τα φιλέτα των ψαριών σε πιατέλα, τα καλύπτουμε με το μείγμα και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε το μείγμα.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού και τις πιπερίτσες.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα πάνω, τα περιχύνουμε με το μείγμα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 6 ώρες.

Βράζουμε τα αρμυρίκια σε κατσαρόλα με νερό, το πολύ για 15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε το ψάρι με τις φέτες των σύκων, την κάππαρη και τα αρμυρίκια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.