από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Πατατοσαλάτα με άρωμα πορτοκαλιού

Οι πατάτες πρέπει να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για να μη μελώσουν
Πατατοσαλάτα με άρωμα πορτοκαλιού
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Χρησιμοποιώ το λάδι που περίσσεψε από τη συνταγή χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  σουρώνοντάς το από το ταψί. Προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω.

Πλένω καλά εξωτερικά 6-8 πατάτες και τις βάζω σε ένα καθαρό ταψί. Περιχύνω με το λάδι που έχει πλέον άρωμα πορτοκαλιού. Προσθέτω 10 σκελίδες σκόρδο και 1-2 κλαδάκια θυμαριού. Σκεπάζω με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο της προηγούμενης συνταγής και ψήνω στον φούρνο στην ύψιστη θερμοκρασία για 35-45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες.

Βγάζω τις πατάτες και τις χονδροκόβω. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και τις σερβίρω σε σαλατιέρα. Κόβω από πάνω 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,  1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και 2-3 κυδωνάτες φέτες από το  πορτοκάλι κονφί της προηγούμενης συνταγής. Προαιρετικά, κόβω και 1 σφιχτή ντομάτα και βρέχω με λίγες σταγόνες λεμονιού (υλικά για 6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και κάππαρη 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.