από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί

Ενα καλοκαιρινό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ετοιμάζω το πορτοκάλι κονφί: κόβω 2 πορτοκάλια με τη φλούδα κυδωνάτα (όπως τις πατάτες του φούρνου). Τα ζεματίζω 2 φορές σε νερό που κοχλάζει αλλάζοντάς το κάθε φορά και τα κρυώνω σε μπολ με παγωμένο νερό. Τα βάζω σε ένα ταψί με 5-6 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι και 2 φύλλα δάφνης. Περιχύνω με σπορέλαιο ώστε να τα σκεπάζει και καλύπτω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνω στον φούρνο στους 150°C για 3 ώρες.

Κόβω 1 κιλό χοιρινό λαιμό σε κύβους 6 εκ. Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι, 1 πράσο και 2-3 κλωνάρια σέλινο. Σε μια κατσαρόλα με 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει εξωτερικά από όλες τις πλευρές. Προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά. Ρίχνω ½ λίτρο λευκό ξηρό κρασί και ½ λίτρο νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μαζί με αλατοπίπερο για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτω 1 σελινόριζα σε μέτριους κύβους και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βγάζω από το λάδι τα πορτοκάλια κονφί, κρατάω 5 φέτες και τα υπόλοιπα τα κάνω πουρέ στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι δένω τη σάλτσα του κρέατος με 3-4 κ.σ. από τον πουρέ του πορτοκαλιού.

Σερβίρω το κρέας με τον πουρέ και στολίζω τα πιάτα με μια φέτα πορτοκάλι κονφί και λίγα φύλλα σέλινο (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηγανιά κοτόπουλου με τζατζίκι από ρόδι 
Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι 
Χοιρινή τηγανιά µε µακαρούνες και σάλτσα από κράνα 
Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι 
 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Καλοκαιρινή πανδαισία | 30/06/2016 16:54
    Πορτοκάλια, σελίνα και πράσα εποχής νοτίου ημισφαιρίου παρακαλώ...
    Ανώνυμος / η
    απάντηση50