Ετοιμάζω ένα μπριάμ με 500 γρ. πατάτες σε φέτες, 2 κολοκυθάκια, 2 μελιτζάνες, 1 ντομάτα και 1 πιπεριά πράσινη, κομμένα σε χονδρούς κύβους, 6-7 σκελίδες σκόρδου, 1 κρεμμύδι και 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα. Απλώνω τα λαχανικά σε ένα ταψί, βρέχω με έ.π. ελαιόλαδο, ρίχνω 2 ποτήρια νερό και 2 κ.σ. ξίδι, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με
ρίγανη. Ανακατεύω και σκεπάζω με λαδόκολλα, στερεώνοντας με αλουμινόχαρτο (εναλλακτικά χρησιμοποιώ γάστρα
με το καπάκι της).

Ψήνω στον φούρνο στους 190°C για 40 λεπτά. Βγάζω το ταψί, στραγγίζω τα λαχανικά του μπριάμ από τα υγρά και βράζω το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνω στην άκρη. Χτυπάω τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα κάνω πουρέ. Προσθέτω 100 γρ. φέτα μαλακή και χτυπάω μία ακόμη φορά.

Κόβω 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί πολύ λεπτές. Κάνω μια τρύπα στη μέση με στρογγυλό κουπάτ. Αλείφω το ψωμί με 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη και βρέχω με 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Ψήνω στον φούρνο στους 150°C για 5 λεπτά.

Ψήνω στη σχάρα 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο (ή 2 μικρότερα) και κόβω σε μπαστουνάκια μήκους 6 εκ.
Ετοιμάζω 4 αβγά ποσέ μελάτα, σπάζοντάς τα μέσα σε νερό που κοχλάζει με λίγο αλάτι και 4 κ.σ. ξίδι. Κουνάω με μια κουτάλα κυκλικά το νερό και αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά. Αφαιρώ προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρω στα πιάτα τον πουρέ και μοιράζω από πάνω τα λουκάνικα. Τοποθετώ από ένα αβγό στην κορυφή κάθε πιάτου και τελειώνω εφαρμόζοντας το ψωμί με τρόπο ώστε να προβάλλει ο κρόκος του αβγού από την τρύπα. Περιχύνω με τη σάλτσα του μπριάμ και σερβίρω (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.