Υλικά (για 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20-­22 εκ.)

έ.π. ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. γαρίφαλο

300 γρ. ταχίνι με κακάο

220 γρ. καστανή ζάχαρη

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

3/4 φλ. του καφέ μπράντι

κακάο ή άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-­22 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το γαρίφαλο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη για 2­-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το μπράντι και στη συνέχεια το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στην κάτω θέση του φούρνου για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο ή άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Από την Ερμιόνη Τυλιπάκη, theonewithallthetastes.com

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.