Υλικά (για 4 άτομα)

4 κομμάτια φέτα, 100 γρ. το καθένα

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. λευκή κινόα, βρασμένη

300 γρ. γαλέτα

½ κ.γ. δυόσμο, αποξηραμένο

½ κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο

5 αβγά, χτυπημένα

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι μελιού

100 γρ. καστανή ζάχαρη

40 ml ούζο

40 ml νερό

1 αστεροειδή γλυκάνισο

150 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Σιρόπι: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη ώστε να λιώσει και να αποκτήσει την υφή καραμέλας. Προσθέτουμε το ούζο, το νερό και τον γλυκάνισο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τον γλυκάνισο.

Βρέχουμε ελαφρώς τα κομμάτια του τυριού και τα περνάμε από το αλεύρι. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την κινόα με τη γαλέτα, τον δυόσμο και τον βασιλικό και σε ένα άλλο βάζουμε τα αβγά. Περνάμε το τυρί διαδοχικά πρώτα από το αβγό και μετά από το μείγμα της γαλέτας και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι τους 160°C (θα χρειαστούμε θερμόμετρο μαγειρικής) και τηγανίζουμε τα κομμάτια της φέτας. Βγάζουμε και ακουμπάμε τη φέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε, κόβουμε το τυρί σε μικρότερα κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι μελιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.