Yλικά (για 2 άτομα)

1/4 φλ. φακές

1 φύλλο δάφνης

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 κ.γ. μπούκοβο

½ φλ. ντομάτες, ψιλοκομμένες, ή κονκασέ από κονσέρβα

½ κ.γ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 αβοκάντο

1 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο της δάφνης για 15-17 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη δάφνη.

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
Κόβουμε το αβοκάντο στα δύο, αφαιρούμε το κουκούτσι, το σερβίρουμε στο πιάτο και το γεμίζουμε με τις φακές, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Από την Εύη Σκούρα, thehealthycook.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.