Για τα κουρκουμπίνια: Βάζω σε μπασίνα 150 γρ. γλυκιά μυζήθρα, τριμμένη, 100 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα, 150 γρ. ξινομυζήθρα, 50 γρ. φέτα, 1 κρόκο αβγού, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κύμινο. Ζυμώνω με 75 γρ. μαλακό αλεύρι (εξαρτάται από τον βαθμό υγρασίας των τυριών) τόσο ώστε να προκύψει μια ελαφριά ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Φτιάχνω μικρά μπαλάκια ή πλάθω ένα κορδόνι και κόβω μπαστουνάκια μήκους 3-4 εκ. Τα απλώνω σε ταψί και τα πασπαλίζω με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.

Βράζω 1 κιλό σπάλα κατσίκας με μπόλικο νερό και μέσα κόβω 2-3 ντομάτες στα 4 και ακόμη 3 περασμένες από τον τρίφτη. Ρίχνω μέσα 2 σκελίδες σκόρδου με τον φλοιό τους, 10-12 κλαδάκια θυμάρι, 5-6 φύλλα δάφνης και 10 φύλλα φασκόμηλου. Σιγομαγειρεύω το κρέας στο ντοματόζουμο με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να παραβράσει. Στο τελείωμα θέλω να έχω 3 ποτήρια ζωμό, δηλαδή 600-700 ml υγρά. Αφαιρώ τα λίπη από την επιφάνεια. Βγάζω το κρέας και το ξεψαχνίζω. Προσθέτω στον ζωμό κρέατος 60 ml έ.π. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβω μικρούς κύβους από 2 κολοκυθάκια, 1 μελιτζάνα, 3 πιπεριές, 5 σκελίδες σκόρδο και 1 κρεμμύδι.

Τα τσιγαρίζω με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν μεν, αλλά να είναι τραγανά. Τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αφήνω τον ζωμό κατσίκας που μέσα έχουν μείνει η ντομάτα και τα αρωματικά να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα κουρκουμπίνια για 3 λεπτά. Σερβίρω σε βαθύ πιάτο τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το ξεψαχνισμένο κρέας, μαζί με τα κουρκουμπίνια και λίγο ζωμό κατσίκας (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.