Υλικά (για 4 άτομα)

1 φύλλο δάφνης

10 κόκκους μαύρου πιπεριού

20 φρέσκες καραβίδες

500 γρ. φρέσκες γαρίδες, Νο 2

500 γρ. λιγκουίνι

5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 σφηνάκι ρακή ή ούζο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τις καραβίδες.

Μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν, για άλλα 5 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό και μέσα σε αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά για 7 λεπτά.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε στην άκρη 1 ποτήρι από τον ζωμό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις γαρίδες και τις μισές καραβίδες, για 4-5 λεπτά.

Σβήνουμε με το ούζο ή τη ρακί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, προσθέτοντας μισό ποτήρι από τον ζωμό γαρίδας στον οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τις υπόλοιπες καραβίδες και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.

Από τη Δώρα Τσιμπή, pandoraskitchen.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.