Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ψίχα μυδιών, συσκευασμένη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 πράσα, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σφηνάκι ούζο

500 γρ. ζυμαρικά αχηβάδες

1 βιολογικό κύβο λαχανικών (προαιρετικά)

χυμό από 1 λεμόνι

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη, τόσο τα μύδια όσο και το νερό του βρασμού τους.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό από τα μύδια ώσπου να σκεπαστούν τα ζυμαρικά και, αν θέλουμε, τον βιολογικό κύβο λαχανικών. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Περίπου 2 λεπτά προτού ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα μύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο.

Αγγελική Καλαμπόκα, www.cookika.com

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Aπριλίου 2016.