ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

1,5 λίτρο ζωμό κότας, σπιτικό ή ψυγείου

150 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

250 γρ. κατίκι Δομοκού

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τα λαχανικά μαζί με τον ζωμό με το ραβδομπλέντερ ή με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, διορθώνουμε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται, και περνάμε τη σούπα από σήτα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το κατίκι Δομοκού πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.