ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

300 γρ. ρεβίθια, αποφλοιωμένα

300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

150 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φύλλο δάφνης

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια.

Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα καλύπτει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2-3 ώρες (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα ρεβίθια). Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.