Ζητάω από τον ψαρομανάβη να μου φιλετάρει 2 κιλά μπακαλιάρο. Κόβω τα φιλέτα κατά μήκος σε 2 μακριά μπαστούνια. Τα διπλώνω κυκλικά σαν κουλούρα και τα ενώνω με οδοντογλυφίδα ώστε να μην ανοίξουν. Βάζω τις κουλούρες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε δύο).

Στύβω 2 κιλά μανταρίνια, ώστε να πάρω περίπου 1 λίτρο χυμό, και τον ρίχνω στο τηγάνι, ώστε να φτάσει λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των φιλέτων. Βράζω σε σιγανή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αλατίζω και πασπαλίζω με μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Βγάζω από το τηγάνι τα φιλέτα με μια σπάτουλα. Δυναμώνω τη φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα και ρίχνω4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά.

Οσο γίνεται το ψάρι, ζεματίζω 500 γρ. σταμναγκάθι για 2 λεπτά, τα σουρώνω, τα ραντίζω με έ.π. ελαιόλαδο και
χυμό από 2 λεμόνια και τα αλατίζω. Ψιλοκόβω επάνω 1 κ.σ. κάππαρη.

Σερβίρω τα χόρτα και από πάνω το ψάρι, περιβρέχοντας με τη σάλτσα του (υλικά για 6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.