Υλικά (για 2 άτομα)

200 γρ. ρεβίθια, βρασμένα

100 γρ. ρόκα, χονδροκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πορτοκάλια, φιλεταρισμένα

2 κ.σ. ηλιόσπορους

1 κ.σ. κράνμπερις, αποξηραμένα

1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χυμό από 1 λεμόνι

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, τη ρόκα, το κρεμμύδι, τα πορτοκάλια, τους ηλιόσπορους, τα κράνμπερις και το αβοκάντο. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε πάλι, αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να αναμειχθούν γευστικά τα υλικά και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.