Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. βολβούς παντζαριού

200 γρ. baby σπανάκι

200 γρ. ανάμεικτη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα κ.λπ.)

75 γρ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. μανούρι, σε ροδέλες πάχους 2 εκ.

αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το τέλος

100 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο

50 γρ. θυμαρίσιο μέλι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τους βολβούς των παντζαριών και τους βάζουμε σε κατσαρολάκι με κρύο νερό που να τους σκεπάζει καλά. Αλατίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τους ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Σε μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύουμε τα σαλατικά με την καρυδόψιχα και τα παντζάρια. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Σε ένα τηγάνι με ραβδώσεις, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε το μανούρι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε το ψητό μανούρι πάνω στα σαλατικά, ρίχνουμε το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.