Υλικά (για 4 άτομα)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

500 γρ. χυλοπίτες

2 κ.γ. αλάτι χονδρό, για το βράσιμο

4 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ

5 κ.σ. ξερή μυζήθρα

1 κ.σ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΓΑ

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

4 αβγά

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, εκτός φωτιάς.

Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο κλαριφιέ να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε απαλά και τακτικά, ώστε να ροδοψηθεί η μυζήθρα. Δεν την αφήνουμε να καεί, γιατί πικρίζει. Προσθέτουμε το πιπέρι.

Ρίχνουμε το σοταρισμένο τυρί με το βούτυρο στις χυλοπίτες και ανακατεύουμε καλά. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο και τηγανίζουμε τα αβγά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι σε κάθε κρόκο και μισοσκεπάζουμε με καπάκι. Τα αβγά πρέπει να μείνουν μελάτα.

Σερβίρουμε τις χυλοπίτες στα πιάτα και βάζουμε από 1 αβγό από επάνω.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.