από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Βουτυράτες πατάτες με φρέσκα μυρωδικά

Οι πατάτες μας είναι έτοιμες για σοτάρισμα αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση
Βουτυράτες πατάτες με φρέσκα μυρωδικά
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1.200 γρ. baby πατάτες, με τη φλούδα τους

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

3 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 φλ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες με 40 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατάτες ντοφινουάζ 
Πατάτες με λαχανικά στον φούρνο 
Τραγανές, ψητές πατάτες 
Πατάτες γκρατέν 
Πατάτες φούρνου με μαριναρισμένο αγγούρι  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.