ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

σπόρους από ½ ρόδι

12 φέτες ψωμί για τοστ

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα αχλάδια με την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καραμελωμένα αχλάδια, το κατσικίσιο τυρί και τους σπόρους του ροδιού.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί του τοστ. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν. Τοποθετούμε κάθε φέτα ψωμιού στις θήκες της φόρμας, πιέζοντας ώστε να σχηματίσουν φωλιές. Βάζουμε μέσα σε κάθε φωλιά 1 κ.σ. από το μείγμα αχλαδιού – τυριού. Ψήνουμε τις φωλιές για 20 λεπτά και τις σερβίρουμε ζεστές.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.