ΥΛΙΚΑ (για 40 κομμάτια)

Για τα μαντιλάκια

12 φύλλα κρούστας (500 γρ.)

150 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο

150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χονδροσπασμένα

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 βανιλίνη

Για το σιρόπι

550 ml νερό

800 γρ. ζάχαρη

250 ml σιρόπι γλυκόζης

2 ξυλάκια κανέλας

EKTEΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 τριάδες. Τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα και στη συνέχεια κόβουμε κάθε τριάδα στα 4 στο μήκος και στα 3 στο πλάτος δημιουργώντας 12 τετράγωνα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια με την κανέλα και τη βανιλίνη και στη συνέχεια μοιράζουμε τη γέμιση στα τετράγωνα φύλλα κρούστας που έχουμε ετοιμάσει. Με τα δάχτυλά μας ενώνουμε τις γωνίες πιέζοντας ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και αραδιάζουμε τα μαντιλάκια στο ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Οσο τα γλυκά ψήνονται, στη μέση περίπου του ψησίματος βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρά συμπυκνωμένο σιρόπι. Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας.

Μόλις ψηθούν τα μαντιλάκια και χλιάνει το σιρόπι τα σιροπιάζουμε με προσοχή. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγα σπασμένα φιστίκια.