Για το τζατζίκι: Σπάω στο γουδί 3 σκελίδες σκόρδο με 1 κ.γ. αλάτι. Βράζω τον χυμό από 4 ρόδια έτσι ώστε να μείνει το 1/4 του αρχικού υγρού. Ρίχνω τον χυμό στο γουδί με το σκόρδο και αφήνω να κρυώσει. Προσθέτω 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, με 2% λιπαρά και 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω. Ψιλοκόβω ½ αγγούρι σε μικρούς κύβους και το αφήνω στην άκρη. Θα το ενσωματώσω πολύ αργότερα, στο τέλος, λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Για το κοτόπουλο: Κόβω το ψαχνό από 4 μπούτια κοτόπουλου σε κύβους. Ετοιμάζω μια μαρινάδα με 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, χυμό από ½ ρόδι, 1 κ.σ. κόλιαντρο, σε σκόνη, πιπέρι, ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή, ξεσποριασμένη. Βυθίζω το κοτόπουλο στη μαρινάδα και το αφήνω για 1 ώρα. Το τηγανίζω με λίγες κ.σ. σπορέλαιο και σβήνω με τον χυμό 1 λεμονιού.

Σε μικρό τηγάνι, με 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, σοτάρω 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 300 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, και λίγα λεπτά αργότερα 100 γρ. σταφίδες και τους σπόρους από ½ ρόδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις «πέσουν» τα φύλλα του σπανακιού, σερβίρω με το τηγανητό κοτόπουλο και το τζατζίκι ροδιού (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.