από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Τηγανιά κοτόπουλου με τζατζίκι από ρόδι

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε το αγγούρι στο γιαούρτι την τελευταία στιγμή, για να μη βγάλει νερό και να παραμείνει τραγανό
Τηγανιά κοτόπουλου με τζατζίκι από ρόδι
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Για το τζατζίκι: Σπάω στο γουδί 3 σκελίδες σκόρδο με 1 κ.γ. αλάτι. Βράζω τον χυμό από 4 ρόδια έτσι ώστε να μείνει το 1/4 του αρχικού υγρού. Ρίχνω τον χυμό στο γουδί με το σκόρδο και αφήνω να κρυώσει. Προσθέτω 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, με 2% λιπαρά και 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω. Ψιλοκόβω ½ αγγούρι σε μικρούς κύβους και το αφήνω στην άκρη. Θα το ενσωματώσω πολύ αργότερα, στο τέλος, λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Για το κοτόπουλο: Κόβω το ψαχνό από 4 μπούτια κοτόπουλου σε κύβους. Ετοιμάζω μια μαρινάδα με 2 κ.σ. ντοματοπελτέ, 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, χυμό από ½ ρόδι, 1 κ.σ. κόλιαντρο, σε σκόνη, πιπέρι, ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και 1 μικρή πιπερίτσα καυτερή, ξεσποριασμένη. Βυθίζω το κοτόπουλο στη μαρινάδα και το αφήνω για 1 ώρα. Το τηγανίζω με λίγες κ.σ. σπορέλαιο και σβήνω με τον χυμό 1 λεμονιού.

Σε μικρό τηγάνι, με 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, σοτάρω 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 300 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, και λίγα λεπτά αργότερα 100 γρ. σταφίδες και τους σπόρους από ½  ρόδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις «πέσουν» τα φύλλα του σπανακιού, σερβίρω με το τηγανητό κοτόπουλο και το τζατζίκι ροδιού (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι 
Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά 
Χοιρινή τηγανιά µε µακαρούνες και σάλτσα από κράνα 
Χοιρινή τηγανιά με αμπελοφάσουλα 
Εύκολη χοιρινή τηγανιά με σαλάτα 
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  
Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.