Σε ένα μπολ ανακατεύω 20 ml γάλα με 5 ml ανθόνερο. Σε μια μπασίνα ανακατεύω 300 γρ. κουσκούς (μεσαίο) με 10 ml από το μείγμα του γάλακτος, συνεχώς, για 10 λεπτά. Ρίχνω 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζω το ανακάτεμα.

Βάζω το κουσκούς μέσα σε κουσκουσιέρα και το ψήνω στον ατμό, χωρίς καπάκι, ώσπου ο ατμός να διαπερνάει το κουσκούς. Το βάζω ξανά στην μπασίνα, προσθέτω άλλα 8 ml από το γάλα και το δουλεύω με τα δάχτυλα ώστε να διαχωρίσω τους κόκκους του. Με ένα ξύλινο κουτάλι απλώνω από πάνω 50 γρ. βούτυρο αγελάδος και το αφήνω να κρυώσει.

Βάζω ξανά το κουσκούς στην κουσκουσιέρα και το ψήνω στον ατμό με τον ίδιο τρόπο. Το ρίχνω στην μπασίνα και το ανακατεύω με το υπόλοιπο γάλα (7 ml). Αφήνω να κρυώσει. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την κουσκουσιέρα άλλη μία φορά, ρίχνω πάλι στην μπασίνα και δουλεύω με τα δάχτυλα, μόνο που τώρα προσθέτω 5 κ.σ. μέλι και 1 κ.γ. κανέλα. Αφήνω να κρυώσει.

Ρίχνω τους σπόρους από 2 ρόδια και – προαιρετικά – λίγους χουρμάδες και σταφίδες. Ανακατεύω προσεκτικά και σερβίρω στολίζοντας με λίγους ακόμη σπόρους ροδιού (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.