ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

1 κιλό πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες 2-3 χλστ.

½ κιλό σελινόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες 2-3 χλστ.

αλάτι, πιπέρι

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος

λίγο βούτυρο, για το πυρέξ

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα στρώνουμε τις φέτες της πατάτας και της σελινόριζας, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και μεταφέρουμε τις πατάτες και τις σελινόριζες με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει. Στρώνουμε ομοιόμορφα το πυρέξ και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.