YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

χυμό από ½ πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μέλι

10 κόκκους κόλιαντρου

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, χλιαρό

1 κιλό χοιρινό κρέας (λαιμός)

4 καρότα, σε ροδέλες

500 γρ. baby πατάτες, πλυμένες

1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους

10 κρεμμύδια κοκάρια, καθαρισμένα

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, τα φύλλα της ρίγανης, το σκόρδο, το μέλι, τον κόλιαντρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, τέλος, τον ζωμό του κοτόπουλου. Βυθίζουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 νύχτα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα ταψί απλώνουμε 2 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας χιαστί, προσέχοντας να καλύψουν εντελώς τον πάτο του, για να μη χυθούν τα υγρά κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε στο κέντρο το μαριναρισμένο χοιρινό, ενώ στη μαρινάδα που έχει μείνει ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τη σελινόριζα και τα κοκάρια, τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε και αυτά στη λαδόκολλα. Κλείνουμε σε πουγκί και δένουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα μαζί με τη λαδόκολλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.