H αλήθεια είναι ότι στο Duchess στην Αγία Παρασκευή πήγα συστημένη και οι πηγές μου, οι οποίες έκαναν λόγο για αυθεντικά μπέιγκελ, δεν διαψεύστηκαν. Ο Παναγιώτης Δούκας δημιούργησε πριν από μερικούς μήνες έναν χώρο αφιερωμένο στους λάτρεις της κλασικής αυτής νεοϋορκέζικης συνήθειας. Τουτέστιν, καθημερινά προμηθεύεται τα μπέιγκελ του από το πασίγνωστο πλέον Leo’s Ηouse of Bagels στην Αθηνάς. Κρατήστε σημειώσεις, όμως, γιατί οι γεύσεις είναι πολλές: κλασική, ολικής άλεσης, με σουσάμι, με παπαρουνόσπορο, με κρεμμύδι, με ελιά και δύο γλυκές με σταφίδα-κανέλα αλλά και σοκολάτα. Από εκεί και πέρα το Duchess κάνει τις δικές του προτάσεις, με τα υλικά να «τρυπώνουν» στα μπέιγκελ μπροστά στα μάτια σας. Στις αλμυρές γεύσεις ξεχωρίζουν το Lox (σολομός, cream cheese, κάππαρη και λεμόνι), το Chicky (ψητό κοτόπουλο, φλοίδες παρμεζάνας, λόλα, ντομάτα και σος με μουστάρδα και μέλι) και το χορταστικό Pastrami (παστράμι, καπνιστό τυρί, κρεμμύδι, λόλα και μουστάρδα). Στα γλυκά, πραγματικοί πειρασμοί είναι τα μπέιγκελ με φιστικοβούτυρο και nutella, και εκείνα με σοκολάτα-μπανάνα-μπισκότο. Τα καλά νέα, βέβαια, δεν σταματούν εδώ, γιατί κάθε πελάτης μπορεί να φτιάξει το προσωπικό του μπέιγκελ, διαλέγοντας τα υλικά της αρεσκείας του. Στα συν o εκλεκτός καφές Κudu, τα σπιτικά γλυκά ημέρας, όπως η μηλόπιτα και το τσιζκέικ, τα δημοφιλή μάφιν, οι φρέσκες σαλάτες αλλά και τα smoothies με βάση το αβοκάντο. Στα άμεσα σχέδια της «Δούκισσας»; Να προστεθεί και brunch. Ηδη στον κατάλογο φιγουράρουν αρκετές προτάσεις. Παραπέμπουμε σε αυτήν του γιαουρτιού με γκρανόλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.