ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1.200 γρ. baby πατάτες, με τη φλούδα τους

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

αλάτι

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

3 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 φλ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες με 40 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.