από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Φακές με φρούτα

Αποφύγετε να προσθέσετε ντομάτα διότι θα επισκιάσει τη γεύση των φρούτων
Φακές με φρούτα
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζω για 2 λεπτά 500 γρ. φακές και τις ξεπλένω με κρύο νερό.

Σε κατσαρόλα, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, καβουρντίζω 60 γρ. αποξηραμένα σύκα και 60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, όλα ψιλοκομμένα, μαζί με 50 γρ. ξανθές σταφίδες, 2 φύλλα δάφνης, 2 ξύλα κανέλας και μετά από 1 λεπτό 60 γρ. χονδροσπασμένα καρύδια. Μόλις αρχίζουν να βγάζουν λίγο καπνό και να «καψαλίζονται», ρίχνω 1 κ.σ. πετιμέζι και σβήνω με 2 κ.σ. ξίδι.

Ρίχνω τις φακές στην κατσαρόλα και προσθέτω νερό μέχρι 2 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους. Μόλις πάρουν βράση, ξαφρίζω, προσθέτω 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσουν (ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το είδος τους και από το αν είναι φετινές ή όχι οι φακές). Οταν είναι έτοιμες, ρίχνω ½ ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύω (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλίτα με φακές Εγκλουβής 
Σούπα φακές και χταπόδι στη γάστρα 
Ρύζι με κόκκινες φακές και μαντζουράνα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.