Υλικά (για 4 άτομα)
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 2
1 κ.σ. αλεύρι
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό ή ψυγείου)
αλάτι, πιπέρι
1 Kρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light, με 15% λιπαρά (200 ml)
λίγα φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
2 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη 6-8 μανιτάρια για το σερβίρισμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3 Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light με 15% λιπαρά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε.
5 Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού και κομμάτια σοταρισμένων μανιταριών.