Πολλοί με ρωτούν πώς σκέφτομαι τις συνταγές και από πού παίρνω ιδέες. Ας δώσω ένα παράδειγμα: ένα κουνέλι στιφάδο συνδυάζεται τέλεια με χαρουπόψωμο και από αυτό σκέφτηκα μια κρέπα με γεύση χαρουπιού, που θα τυλίγει ένα ωραία μαγειρεμένο κουνέλι.

Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ ανακατεύω με ένα σύρμα 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα, 350 γρ. αλεύρι, 200 γρ. χαρουπάλευρο,
6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα, 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι – αν η ζύμη κολλάει, συμπληρώνω λίγο αλεύρι.

Καλύπτω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μείγμα να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

Με ένα πινέλο λαδώνω ένα τηγάνι και το αφήνω να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία. Γεμίζω μια βαθιά κουτάλα με το μείγμα της κρέπας και το ρίχνω στο τηγάνι. Τηγανίζω για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές και επαναλαμβάνω ώσπου να τελειώσει το μείγμα.

Για το κουνέλι: κόβω 1,5 κιλό κουνέλι σε μικρές μερίδες, προσέχοντας να μη σπάσω τα κόκαλα (κόβω με το μαχαίρι γύρω από τις αρθρώσεις). Περνάω τα κομμάτια από ένα πιάτο με 200 γρ. αλεύρι και τα τηγανίζω για 1-2 λεπτά σε βαθύ τηγάνι, με 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτω ½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο, χονδροκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο, 3 φύλλα δάφνης, 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί και 2 περγαμόντα, κομμένα στα 2 (μπορούν να αντικατασταθούν με πορτοκάλια). Αλατίζω, ρίχνω 6-7 αστεροειδείς γλυκάνισους, 2 ξυλάκια κανέλας και 7-8 κόκκους μπαχαριού, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω το κουνέλι μέχρι να παραψηθεί, για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφήνω να χλιάνει.

Βγάζω το κρέας από την κατσαρόλα και το ξεψαχνίζω. Αφαιρώ τα ξυλάκια κανέλας, το περγαμόντο, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης και αφήνω μέσα μόνο τα κρεμμύδια. Μαλακώνω 2 φύλα ζελατίνης με νερό και τα ρίχνω στη σάλτσα. Ξαναζεσταίνω και ρίχνω μέσα το ψαχνό από το κουνέλι. Ανακατεύω και τα αδειάζω όλα μαζί σε ένα ταψί. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Βγάζοντας από το ψυγείο, κόβω σε κομμάτια το «ζελέ» με το κουνέλι, βάζω από ένα σε κάθε κρέπα και τυλίγω. Τοποθετώ τις κρέπες σε λαδωμένο ταψί και ψήνω για 5-10 λεπτά στον φούρνο, στους 180°C, προτού σερβίρω (υλικά για 20 κρέπες).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.