από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Mαντλέν με δυόσμο

Εξαιρετικά ελαφρά και αφράτα μικρά κέικ με πλούσια γεύση βουτύρου
Mαντλέν με δυόσμο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 μαντλέν)

250 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις φόρμες

1/4 ματσάκι δυόσμο, τα φύλλα

250 γρ. αβγά (5 μέτρια αβγά)

250 γρ. ζάχαρη

20 γρ. μέλι

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη, για τις φόρμες

50 γρ. κακάο, σε σκόνη

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τον δυόσμο και χτυπάμε πολύ καλά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το μείγμα του βουτύρου και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και κατόπιν αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα ειδικά φορμάκια για μαντλέν (μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ατομικά φορμάκια για κέικ και να βάλουμε μικρότερη ποσότητα ζύμης). Τα γεμίζουμε με τη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

 



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.