ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

250 ml έ.π. ελαιόλαδο

4 φιλέτα παστού μπακαλιάρου των 200 γρ., ξαλμυρισμένα*

3 κρεμμύδια, σε φέτες

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές ροδέλες

1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές ροδέλες

1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές ροδέλες

1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές ροδέλες

2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 φύλλο δάφνης

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα, τον βγάζουμε σε μια πιατέλα και τον σκεπάζουμε.

Στο λάδι που τηγανίσαμε το ψάρι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μείνει μόνο με το λάδι της.

Βάζουμε ξανά τον μπακαλιάρο στο τηγάνι, επάνω από τη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.

* Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο:
Τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξεπλένουμε καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τον βυθίζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό, με την πέτσα προς τα πάνω. Τον αφήνουμε για ένα 24ωρο αλλάζοντας νερό κάθε 4-6 ώρες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.