Σπάω ½ κιλό φρέσκια μυζήθρα και 200 γρ. ξινή μυζήθρα σε μια μπασίνα. Προσθέτω 2 κρόκους αβγών, λίγο πιπέρι και δυόσμο, ψιλοκομμένο και ανακατεύω. Ρίχνω περίπου 50 γρ. αλεύρι και πλάθω τηγανίτες σε μέγεθος κεφτέ, τις οποίες «περνάω» από ένα πιάτο με 200 γρ. σουσάμι, ώστε να καλυφθούν εξωτερικά με αυτό. {{{ moto }}}

Τις τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο έ.π. ελαιόλαδο, πατώντας τις ελαφρά ώστε να γίνουν πιο πλατιές και τις σερβίρω σε ένα πιάτο το οποίο έχω πρώτα ραντίσει με 10 ml χαρουπόμελο. Σκορπίζω στο πιάτο μερικά φύλλα δυόσμου και λίγο μαυροσούσαμο επάνω στις τηγανίτες (υλικά για 10 τηγανίτες).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.