από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Τηγανίτες με μυζήθρα σε χαρουπόμελο

Σερβίρoνται ως γλυκό αλλά και ως συνοδευτικός μεζές της ρακής
Τηγανίτες με μυζήθρα σε χαρουπόμελο
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σπάω ½ κιλό φρέσκια μυζήθρα και 200 γρ. ξινή μυζήθρα σε μια μπασίνα. Προσθέτω 2 κρόκους αβγών, λίγο πιπέρι και δυόσμο, ψιλοκομμένο και ανακατεύω. Ρίχνω περίπου 50 γρ. αλεύρι και πλάθω τηγανίτες σε μέγεθος κεφτέ, τις οποίες «περνάω» από ένα πιάτο με 200 γρ. σουσάμι, ώστε να καλυφθούν εξωτερικά με αυτό.
Ανάλογα με την υγρασία του τυριού, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι. Προσθέστε όσο «πάρει».


Τις τηγανίζω σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο έ.π. ελαιόλαδο,  πατώντας τις ελαφρά ώστε να γίνουν πιο πλατιές και τις σερβίρω σε ένα πιάτο το οποίο έχω πρώτα ραντίσει με 10 ml χαρουπόμελο. Σκορπίζω στο πιάτο μερικά φύλλα δυόσμου και λίγο μαυροσούσαμο επάνω στις τηγανίτες (υλικά για 10 τηγανίτες).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκές τηγανίτες με ανθότυρο 
Τηγανίτες με μέλι 
Δίκτυο μαμάδων: Τηγανίτες με μπανάνα 
Τηγανίτες µε ζύµη ψωµιού 
Τηγανίτες με ανθότυρο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.