ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγκέτι

αλάτι

1 μεσαίο μπρόκολο, σε μπουκετάκια

250 γρ. τσορίθο, σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

200 γρ. κρεμώδες τυρί, τύπου Philadelphia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 3 κ.σ. από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα υλικά.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το τσορίθο μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λάδι του. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μαζί με το τσορίθο για 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε τα σπαγκέτι με το μπρόκολο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί και το νερό που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε να πάνε παντού και σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.