ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 ξυλάκι κανέλας

100 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

20 ml λάδι λευκής τρούφας

30 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% κακάο, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τον ζωμό και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, προσέχοντας ωστόσο να μην κολλήσει στον πάτο.

Αφαιρούμε τα μπαχαρικά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά ώσπου να δημιουργηθεί μια σούπα με βελούδινη υφή.

Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, ραντίζοντας με το λάδι τρούφας και πασπαλίζοντας με τη σοκολάτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.