ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί)

3 μέτρια αβγά

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

120 γρ. μαύρη ζάχαρη

170 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για το σκεύος

80 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για το σκεύος

10 γρ. κακάο, σε σκόνη

5 ml καφέ εσπρέσο

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. φουντούκι, χονδροσπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και τα ενώνουμε με το μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με μία μαρίζ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.